Opis

Nakon ne baš lepog detinjstva, koje je proveo pored pijanog oca i nezainteresovane majke, Hari Valentajn rešio je da ode u vojsku, iako to niko od njega nije očekivao jer je bio najstariji sin i naslednik.

Na sreću, sa ratišta se živ i zdrav vratio kući,  i zahvaljujući poznavanju ruskog i francuskog jezika dobio je posao u Ministarstvu rata.

O misterioznom ser Hariju kružile su jezive glasine, ali je ipak izazivao veliko interesovanje među mladim damama, pa i interesovanje Olivije Bevelstok, njegove komšinice. Iako je bila sigurna da priče o komšiji ubici nisu istinite, počela je da ga špijunira sa prozora svoje sobe. Međutim, vojničko iskustvo je učinilo da vrlo brzo bude razotkrivena, a da to i ne zna. Taman kada je prihvatio Olivijino ponašanje samo kao posledicu dosade dokone debitantkinje, saznao je za njenu veridbu i to sa stranim plemićem, koji možda kuje zaveru protiv Engleske.

Kada špijuniranje Olivije postane zadatak koji mu je dodeljen, Hari ubrzo shvata da je to što radi više zadovoljstvo nego posao…