Opis

Hugo Trentam, jedan od članova Kluba ranjenih duša, nakon godinu dana žalosti zbog očeve smrti, konačno dolazi na imanje svog prijatelja, koji mu je posle rata pomogao da se vrati normalnom životu, kako bi sa ostalim ranjenim dušama proveo dve sedmice. Bio je vojnik čija je hrabrost stekla titulu lorda i sin trgovca koji je nasledio veliko bogatstvo, te mu je došlo vreme za ženidbu.

Provodeći dane u Penderis holu, Hugo uživa u trenucima samoće na obali mora, u razmišljanjima i svojoj zatvorenosti. Ipak, te trenutke će prekinuti susret sa damom koja je upala u nevolju. Gvendolin Mjuir, prelepa i neodoljiva lejdi, u svom besu i očaju zbog samoće koja je počela da je muči posle dugo godina udovištva i rešenosti da se više nikada ne udaje, baš na toj plaži povređuje svoju već ranjenu nogu. Od trenutka kada je uzima u naručje i nosi kako bi joj pomogao, Huga očaravaju njeno ljupko lice i čaroban osmeh, uprkos tome što je pomislio kako je razmažena aristokratkinja.

Želi je, ali ne zna kako da je usvoji, udvaranje i zavođenje nisu ono što mu je blisko. Vrlo brzo, njegova ponuda će biti direktna, ali lepa lejdi će želeti drugačiju igru… Hoće li Hugovo naizgled tvrdo srce i drski oficirski karakter uspeti da je osvoje…?